
جشن نوروز
نوروز یکی از جشن های باستانی در ایران هست . نوروز همچنین نمادی است از پیروزی نیکی بر بدی. عید نوروز برابر با اول فروردین ماه هست که همزمان با بهار اغاز میشود . در این جشن مردم به استقبال سال جدید می روند . مراسم عید نوروز شامل : خرید وسایل منزل و لوازم خانگی و پوشاک نو ، تهیه سفره هفت سین ، چهارشنبه سوری ، عید دیدنی ، خانه تکانی ، سیزده بدر و….
آتش نزد ایرانیان نماد روشنی ، پاکی ، طراوت و سازندگی ، زندگی ، تندرستی ، و بارزترین نماد خداوند در روی زمین است چهارشنبه سوری در فرهنگ اریایی مقدمه عید نوروز است
هفت سين عبارت است از سماق، سکه، سرکه، سير، سنجد، سمنو، سبزی . علاوه بر هفت سین شمع و آینه تخم مرغ و … سر سفره گذاشته میشود.
روز اول عید خانوادها به دیدن بزرگتر های فامیل و اقوام می روند به همدیگر سال نو رو تبریک می گویند و بزرگتر ها به کوچیکتر ها پول عیدی می دهند
صبح سيزده فروردين همه دسته دسته عازم کوه و باغ های اطراف شهر می شوند و معتقدند در روز سيزده فروردين نبايد در خانه ماند زيرا اين روز نحس و بديمن می باشد. روز سيزده پيش از طلوع آفتاب و تا پاسی از شب ادامه دارد در عصر اين روز ويژه سبزی گره زدن دخترهاست که در واقع برای گشايش بخت خود اين کار را می کنند.
مراسم نوروز در میان کورد ها
جشن نوروز از دیرباز درمیان کردها با شکوه خاصی همراه با آداب و سنن تاریخی و فرهنگی برگزار میشود. مردم کرد در نوروز به خانهتکانی، دید و بازدید، آتشافروزی، میرنوروزی، بازیهای سنتی و بومی میپردازند.

گفته می شود هنگامی که کاوه بر ضحاک پیروز شد مردم به مناسبت این پیروزی بر کوه ها آتش افروختند و دست در دست هم به شادمانی پرداختند.
از آن سال تاکنون مردم کُرد هر ساله در اول بهار به بزرگداشت آن روز فرخنده، آتش روشن می کنند و به شادمانی می پردازند.
از جمله مواردی نیز که جهت آتش بازی در کردستان کاربرد داشت، فیشک(فشفشه)، ماتاو، تقه، کوزی(کوزه منور) و تیزان(بادکنک) بود