چگونه  پلوپز بخريم؟

چگونه  پلوپز بخريم؟

انواع پلوپزها که در بسياري از آشپزخانه هاي امروز از وسايل پخت و پز ضروري به حساب مي آيند به طور متوسط رنج قيمتي متفاوتی دارند.
در آشپزخانه هاي امروزي سرعت در پخت و پز نقش بسيار پررنگي دارد و اغلب افراد ترجيح مي دهند از وسايلي براي آشپزي و پخت و پز استفاده کنند که به روند تهيه غذا سرعت ببخشند. پلوپز وسيله اي است که در بسياري از آشپزخانه هاي امروز براي پخت و پز مورد استفاده قرار مي گيرد.
اين وسيله پخت و پز در بازار از مدل هاي نسبتا متنوعي برخوردار است و بسته به امکانات، نوع برند، نوع گارانتي و… قيمت هاي مختلفي دارد.

نکاتي براي خريد پلوپز
همچنين با تهيه يک دستگاه پلوپز مي توان انواع برنج را براحتي و در زماني کوتاه تهيه کرد.
مهم ترين نکته اي که بايد براي خريد پلوپز به آن توجه شود، ظرفيت آن است. مثلا اگر قرار است براي سه نفر برنج تهيه شود، پلوپزهاي با پنج فنجان ظرفيت مناسب است. اما اگر براي تعداد بيشتري از افراد قرار است برنج پخته شود بايد پلوپزهاي با شش تا ده فنجان ظرفيت براي خريد انتخاب شوند. همچنين بهتر است از پلوپزهايي استفاده شود که داراي قابلمه تفلون است چرا که باعث مي شوند در شستشو و نگهداري طولاني مدت بسيار راحت تر باشند

نکات کاربردی در استفاده بهینه از پلوپز و آرام پز :

  • آب بیشتر = مقدار بیشتر

اساس کار پلوپزهای برقی بدین گونه می باشد که ابتدا آب را جوش آورده و پس بعد از تبخیر آب دمای پلوپز را بالا برده و سبب پخت برنج می گردد.

اگر میزان آب بیش از حد مورد نیاز باشد سبب شفته شدن برنج و اگر کم تر باشد برنج زنده خواهد بود.

به طور معمول برای هر یک پیمانه برنج به یک پیمانه آب (در صورتی که برنج خیس نخورده باشد یک چهارم پیمانه بیشتر) نیاز می باشد.

  • شستشوی برنج قبل از مصرف

برنج را چندین مرتبه قبل از مصرف بشورید.

  • به برنج استراحت بدهید:

بعد از پختن برنج و پایان عملیات پخت به مدت 5 الی 10 دقیقه آنرا به حال خود رها نمایید و به هیچ وجه در این مدت درب پلوپز را باز نکنید.

  • درب پلوپز را در حین عملیات پخت باز ننمایید.

واضح است که در حین عملیات پخت شما نیاز به این دارید تا درب را باز کنید و برنج را بچشید، اما تا جایی که مقدور است این عمل را کم انجام دهید و بعد از چشیدن درب را محکم ببنید.

  • پلوپز را به برق نگه دارید

مادامی که برنج در پلوپز می باشد آنرا از برق خارج ننمایید زیرا یک پلوپز خوب به روشی طراحی گردیده است تا رطوبت برنج را حفظ نماید.(البته در صورتی که شما در طی چند ساعت بعد از پخت، برنج را مصرف می کنید و در صورتی که می خواهید برنج را در روزهای آتی مصرف کنید آنرا از برق خارج نمایید)

  • از وسایل فلزی جهت خارج کردن برنج استفاده ننمایید:

اغلب پلوپزها دارای سطح نچسب همانند تفلون هستند از اینرو در صورت استفاده از وسایل فلزی امکان آسیب رسیدن به آن و همچنین آلوده شدن غذای داخل آن وجود دارد.

  • تمیز کردن پلوپز:

در اینجا راحت ترین راه و مناسب ترین جهت تمیز نمودن پلوپز را به شما معرفی می نماییم:

ابتدا تا آنجا که ممکن است برنج و تکه های بزرک را از ظرف خارج نمایید سپس پلوپز را به برق متصل کنید و درب آن را باز بگذارید بعد از چند دقیقه برنج و تکه های باقی مانده خشک می شوند و به راحتی از ظرف جدا می گردند.

  • کل پلوپز را به صورت دوره ای تمیز نمایید:

اغلب پلوپز ها دارای دیگ نچشب جدا شونده هستند که بعد از هر بار مصرف شستشو می گردند اما بهتر است هر چند بار بعد از مصرف به صورت دوره ای ظروف خود را به صورت کامل تمیز فرمایید.

اخبار مرتبط

سبد خرید خالی است